• 10
 • ápr.
Kellner Máté : Vasárnap (április 7-én) Vácra utaztunk ismét az U9-es csapattal. Az egyesületünk egy másik csapatával, a Szebeni szivacskézilabda csapatával játszottunk elsőként. A védekezésünkkel többnyire elégedett voltam, támadásban azonban a mérkőzés elején a vonalakat nem igazán találtuk meg, így sok érvénytelen "gólunk" volt. A technikai hibáink is inkább a mérkőzés elejére voltak jellemzőek, de ezen túljutottunk. A mérkőzés 2. félidejében láttam gyors támadásokat, lerohanásokat, indításokat, melyekből gólok is születtek. Ebből kell majd több később!
A 2. mérkőzésen a gödöllői csapattal játszottunk. Leginkább a küzdőszellem dicsérendő, azonban támadásban rengeteg volt a kapkodás. Mindenki sokat játszott, így egy elfogadható terhelést kaptak a gyerekek ezen a hétvégén.

Mérkőzések eredményei:

SZKSK Szebeni -  SZKSK Csokonai 6 - 16
          SZKSK Csokonai -         Főnix ISE        16 - 10

A csapat tagjai voltak: Esztocsák Marcell, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Nagy Roland, Pethő Dániel, Pfeiler-Szathmáry Ákos, Sramek Zalán, Városi Zalán.

 
 • 28
 • márc.
Kellner Máté : Március 25-én Budaörsön U8-as korosztályba játszottunk két mérkőzést: a Gyál, ill. a Dabas szivacskézilabda csapataival. 
Az 1. mérkőzés elején a védekezésünk működött kevésbé jól, így több átlövés gólt kaptunk. A támadásainkat legtöbbször pontosan fejeztük be, így egy küzdelmes 1. félidőn voltunk túl. A 2. félidő elején a mérkőzés már eldőlt, mindenki sokat játszott és ki is vette a részét a sikerből.
A következő mérkőzésen egy szintén jól képzett dabasi csapattal találtuk magunkat szembe, ahol már gyorsabb, cselező játékosokkal versenyezhettünk. Középen jól tudtuk tartani őket, ugyanakkor voltak játékosaink, akik lábmunkával nem tudták őket lekövetni. A posztokat cserélgetve a problémát orvosolni tudtuk. Kapusainkat is meg kell dicsérni, hiszen egymást jól kiegészítették még akkor is, ha esetleg hullámzó volt a teljesítmény. 
Öröm volt látni mindkét mérkőzésen a 2. félidei teljesítményeket. Úgy látom, hogy a gyerekek mérkőzéseken is motiválják egymást és egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt a csapat. A legutóbbi forduló után ismét sikerült 2 győzelemmel haza jönnünk. Remélem, hogy ezek a sikerek az önbizalmat növelik, de az alázatos munkát követő úton haladunk tovább! Gratulálok!

A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Pántya István, Pethő Gábor, Sramek Zalán.

 • 12
 • márc.
Kellner Máté : Március 11-én Zsámbékon folytattuk az U9-es bajnokságot. Első mérkőzésen a Budai Farkasokkal, majd a Vác csapatával játszottunk.
A Budai Farkasok ellen megilletődve és bátortalanul kezdtünk támadásban és védekezésben egyaránt. A félidő végére sok futással és nagyobb akarattal játszottunk és a mérkőzést néhány gólos hátrányból megfordítottuk. A teljesítményünk kevésbé volt hullámzó és több ütközést felvállaltunk. Csapatmunkánk halványabb volt az elvártnál, ezért a kelleténél több energiát használtunk el, mint kellett volna. A lelkesedésünk dicsérendő volt, de kissé összeszedetlenül játszottunk. A mérkőzést 21-12-re megnyertük.
A Vác csapatával szemben támadásban és védekezésben is azt csináltunk, amit tudunk és eddig tanultunk. A védekezést külön ki kell emelnem, ami az eredményen is látható volt (11-1). A 2. félidőben idősebb játékosainkat is cserélni lehetett, így többet játszott mindenki az 1. mérkőzéshez képest is. Ellenfelünk közelebb jött, viszont a mérkőzés végkimenetele nem forgott veszélyben. 14-9-re a 2. mérkőzésen is sikerült győznünk, így 2 győzelemmel tudtunk hazajönni.
A fejlődést összességében abban is látom, hogy hosszabb távon tudunk mérkőzésekre koncentrálni. 3 félidőt jó szinten le tudtuk játszani, ebből egyet pedig kifejezetten magas szinten. Vannak hibák, főleg a mérkőzésre történő ráhangolódásban kell változtatni és a mérkőzések elején jobban koncentrálni.

A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Nagy Roland, Pethő Dániel, Pfeiler-Szathmáry Ákos, Sramek Zalán, Városi Zalán.

 • 04
 • febr.
Kellner Máté : Február 2-4. között Debrecenben részt vettünk az U9-es korosztállyal a Főnix kupán. A 2008-as fiú korcsoportban mindössze 2 azonos évben született játékosunk szerepelt, így a csapatunk legnagyobb része 2009-es gyerekekből állt, illetve egy 2010-es fiú is velünk utazott.
A torna célja a felkészülés, gyakorlás, valamint a csapatépítés volt. Először voltak a gyerekek közösen több napos tornán, amely rengeteg élménnyel és tapasztalattal párosult. A torna legnagyobb előnyének azt tartom, hogy 5 mérkőzést játszottunk a korosztályunk legkiválóbbjaival. A torna egyik kiemeltjével, egyben a házigazdákkal egy szoros első félidőt tudtunk játszani, ahol mindössze egy góllal maradtunk alul. Véleményem szerint az utolsó napon is megmutatta a csapat, hogy van tartás és a XVI. kerületi (Pumukli), valamint a Kalocsa csapatával is jó mérkőzést játszottunk.
A tornán talán a Békés csapatáról mondható el a lejátszott mérkőzések közül, hogy tudásban még messze vagyunk. Ez a mérkőzés a gyerekek önbizalmát kissé visszavetette, ezért lehetett a 3. mérkőzésen ismét viszonylag nagyobb arányú különbség, amit az utolsó - helyosztó - mérkőzésen (ismét a Kalocsával) a feljavuló játékunkkal csökkenteni tudtunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és talán a helyzetkihasználásunk volt a mérkőzéseken a legnagyobb problémánk. Védekezésünknél a visszafutások, és a lassabb rendeződés miatt tudták sokszor növelni a gólkülönbsége ellenfeleink.
Sok játékelemünk fejlődött a torna alatt, így több játékosunk is feliratkozott a góllövők közé. További célunk az, hogy a korosztály fiatalabb játékosinak biztosítsuk a fejődést, amelyre ez a torna is egy nagyon jó lehetőség volt. Kevés lehetőségünk van ilyen magasan képzett csapatokkal játszani, mint amit a tornán láthattunk, ezért igyekszünk minél több mérkőzést játszani akár környékbeli, akár az ország más pontjairól érkező csapatokkal.
Gratulálok a gyerekeknek, akik a 3 napot becsületesen teljesítették!

A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Füle Balázs, Fritz Csaba, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Pántya István, Pethő Dániel, Sramek Zalán, Városi Zalán.

 • 10
 • dec.
Kellner Máté : Vasárnap az utolsó U9-es fordulónkat játszottuk Gyömrőn. A betegség sajnos végigsöpört a csapaton, 4 gyerekünk még beteg volt a héten. Végül 2 kapusunk nem játszott ezen a hétvégén. A csapat felállásán változtatni kellett, 2008-as játékosaink vállalták, hogy felváltva 2-2-en védenek.
1. mérkőzésünket a Szebeni szivacskézilabda csapatával játszottuk. 5 percig véleményem szerint jól védekeztünk, azonban támadásba a mozgásainkat nem csináltuk, amellyel megspóroltuk a lábmunkát, a labdajáratás akadozott és egyre többször adtuk el a labdát. Mi is szereztünk több labdát azonban kétszer indulások, rossz egyéni megoldások miatt a támadójátékunk nem működött. A mérkőzés ennek ellenére a múlt hétvégi 1. mérkőzés 1. félidejéhez hasonlóan 6:4-el zárult a Szebeni csapat javára. Innen még akár megfordítható lett volna a játék, viszont 1-2 játékosunknál - néhány kevésbé sikeres megmozdulás után - elszakadt a cérna. A fejetlenség, néhány játékosnál a kedvtelenség vagy az összezuhanás volt jellemző. Azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan hozzáállás a kézilabdában. Egy számomra eddig ismeretlen és új oldalát mutatta kifelé a csapat: ez az akarat hiánya és a küzdeni nem akarás. Az eredmény 16-9-ra végződött a másik csapat javára.
A két mérkőzés között az öltözőben a fejeket kellett rendbe rakni és a játékunkat újra és újra átbeszélni. A gyerekek nagyobbik része értette miről beszélek, volt viszont, aki nem akarta a megbeszélteket tudomásul venni. Úgy gondolom ezek után akiről szó van, át kell gondolnia, mi a terve a kézilabdával kapcsolatban. Senki nem teheti azt meg, hogy a másikat akadályozza abban, hogy a játékra koncentráljon és a jobb teljesítményben őket gátolja. A változás joga természetesen mindenkit megillet!
A 2. mérkőzésen a Százhalombattával játszottunk. 1. félidőben tettük a dolgunkat, sok jó megoldást láttam támadásban és védekezésben egyaránt. A 2. félidő közepén többen azt gondolták, hogy a mérkőzést megnyertük és ismét fegyelmezetlenül játszottunk. A végjátékot kissé szorossá tettük, viszont a csapat eszénél volt és a fontos pillanatokban mindenki segítette a másikat. A mérkőzést 15-13-ra megnyertük.
A mai napból leginkább a 2 mérkőzés 1. félidei játékát emelném ki. Kevésbé az eredményessége miatt, inkább a hozzáállása, a csapatért ma letett munkájáért kiemelném Nagy Márton Gézát. Mellette Nagy Rolandnak köszönöm, hogy hosszú időn keresztül mindig lehetett rá számítani, viselkedésével pedig az egész csapatnak példát mutat! Annak is örültem, hogy van olyan játékosunk, akinek kisebb volt korábban az önbizalma, de idei munkája miatt már jól látható rajta a fejlődést. Ez a fejlődés ma gólban is látható volt. Szeretném, ha ezek a pozitív példák több játékosunkat is motiválni tudna!
A mai napot viszont remélem gyorsan el tudjuk felejteni és a lelkiismeretes munka jellemzi majd jövő évi munkánkat. Biztos vagyok benne, hogy a téli szünet majd jót tesz a gyerekeknek és remélem kipihenik magukat.

Az 1. félidei munkáját innen is szeretném mindenkinek megköszönni! Még néhány edzés előttünk van, a tornákat és a bajnokságot februártól folytatjuk!

 • 04
 • dec.
Kellner Máté : December 3-án U8-as korosztállyal Budapesten a Várna utcába utaztunk, ahol részt vettünk a XII. Mikulás Kupán. 3 mérkőzést játszottunk: a Mező, az ASI, valamint a MAFC csapataival. 10 kisgyerekkel versenyeztünk, akik közül 8 2009-es születésű, 1 2010-es, illetve 1 2011-es. A nap legfontosabb szempontjának azt láttam, hogy nagy létszámmal vettünk részt az eseményen, illetve mindenki igyekezett a képességeinek megfelelően játszani. Védekezésben az emberfogásos védekezés működik leginkább, a területvédekezésnél a nagyobb lendülettel játszó játékosok okoznak még inkább gondot. Utóbbiban viszont kiemelném, hogy a gyerekek kezdenek egymásnak is besegíteni, amivel a védekezésünk ezen a téren is javult. Támadásnál voltak jó egyéni teljesítményeink, ami az 1. mérkőzésen elég volt, a 2 utóbbinál már ez kevés. Meg kell mindenkinek érteni, hogy vannak csapattársaink is. Amikor néhány átadásból kapura törtünk és adtuk a labdákat, mindig akadtak lehetőségeink. A támadás befejezéseinél természetesen még lehet fejlődni. Utolsó mérkőzésen igyekeztem egy kezdősort is kialakítani a pályán, akik egyénileg is felvették a versenyt, ugyanakkor csapatban is jól együttműködtek. Ezzel a felállással versenyben voltunk. Jó volt látni, hogy van egy egységes U8-as csapatunk, ahol 3-4 kiemeltebb teljesítményt nyújt, ugyanakkor a többiek sincsenek nagyon lemaradva. Sok hasonló mérkőzést kell játszani ahhoz, hogy a teljesítmény kevésbé legyen ingadozó. Idei U8-as csapatunkkal először vettünk részt tornán, melyen a gyerekek helyt álltak. Szerintem mindenki csak tanulhatott a mai napból is! Gratulálok a gyerekeknek!

A csapat tagja voltak: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell Zsolt, Finta Milán, Fritz Csaba, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Pethő Gábor, Sramek Zalán.

 • 19
 • nov.
Kellner Máté : Vasárnap délután Ráckevén játszottuk az U9-es kisiskolai bajnokság 2. fordulóját.
Az 1. mérkőzést a házigazdákkal kezdtük. Tartottam a kezdéstől, hiszen láttam a gyerekeken, hogy fejben még nem állnak készen. A felkészülést szerintem már az öltözőben el kell kezdeni és a bemelegítéssel kell, hogy folytatódjon. Gyengén kezdtünk sok védekezési hibával. Amikor a támadásokat a csapat játszotta végig és nem egyénieskedtünk, akkor gólokat is dobtunk. 2 gólos hátránnyal kezdtük a 2. félidőt, amire egy teljesen más csapat jött ki. Megmutattuk a pozitív oldalunkat és magas színvonalon védekeztünk. A befejezéseink itt-ott akadoztak, de bátran játszottunk. 2 alkalommal is átvettük a végjátékban a vezetést, ekkor azonban sajnos ismét 1. szándékból kapura lőtt 2 játékosunk. Idővel rutint szerezve a gyerekek remélem azt is megtanulják, hogy egy ilyen lehetőség esetén hosszabb támadások után fejezzük be kapura lövéssel a helyzetünket. Utolsó percig harcoltunk és mi támadhattunk a győzelemért. Kevés időnk maradt az utolsó másodpercekre, ami egy időn túli szabaddobásra lett elég. Kimagasló 2. félidei teljesítményünk miatt tiszteletreméltó volt a gyerekek 1. játéka. 11-11-es döntetlenre volt elég a mutatott játék a Ráckevével szemben.

A 2. mérkőzést a Budaörssel játszottuk. Itt elsősorban a fiatal játékosainkat emelném ki külön, akik a 2. félidőben lehetőséget kaptak. Ez alapján látható, hogy az alacsonyabb korosztályban több játékosunk munkájára, hozzáállására és eddig szerzett tudására lehet majd építeni. Természetesen a 2008-asainkat is dicséret illeti, akik segítik a fiatalabbakat.Talán nagyobb gólkülönbséggel is mehettünk volna haza, hiszen "álmosabb" időszakai is voltak a mérkőzésnek. 9-15-ös győzelmünkkel 2 pontot, a 2 mérkőzésen pedig 3 pontot szereztünk. Gratulálok a játékosainknak! Remélem, hogy az 1. mérkőzés 2. félidei küzdőszellemet még sokszor láthatjuk a pályán a gyerekektől, mert az valódi csapatmunka volt!

 • 19
 • nov.

Lukács Csaba: A Szebeni úti iskola csapata két mérkőzéssel folytatta az U9-es kisiskolás bajnokságot. A mérleg, egy győzelem és egy vereség. 

Mindkét mérkőzéssel elégedett vagyok. Jól játszott a csapat, apróságokon múlott a második sikerünk. A Gyömrő ellen a félidőben még három góllal vezettünk, de a második félidőben számtalan ziccert hibáztunk. Igazából a gyömrőiek kis kapusával nem boldogultunk.(10-12) A második, Batta elleni mérkőzés sima volt, nagyobb volt a különbség, mint az eredmény mutatja. (14-9). A pályára lépett gyerekeket dicséret illeti.

1. oldal / 2

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu