Közgyűlés a vadonatúj sportcsarnokban

Tulajdonképpen először lehet megnézni az új kézilabdacsarnokot a szeptember 29-i SZKSK-közgyűlésen. A közgyűlés napirendjén nem mellesleg sok fontos témában születik döntés: így például a költségvetés-tervezet elfogadás, tisztújítás, a csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása stb.

Az elnökség teljes meghívója alább olvasható:

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör

Kedves Tagok! Kedves Szülők! Kedves Sportolók!

A Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör elnökségének döntése alapján ezúton meghívom Önöket Egyesületünk közgyűlésére.

A közgyűlés helye (a székhelytől eltérően): 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok A közgyűlés ideje: 2020. szeptember 29. 18:00 óra A megismételt közgyűlés helye, ideje: 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok 2020. szeptember 29. 18:30 óra.

A közgyűlés határozatképes, ha a szavazásra jogosultaknak több mint a fele jelen van.

A megismételt közgyűlésre vonatkozó szabályok: Az ismételten összehívott közgyűlés az eredeti napirendbe felvett kérdésekben, a megjelentek számára tekintet nélkül, határozatképes, ha erről a tagokat az eredeti közgyűlésre szóló meghívóban előre tájékoztatták. A határozatképességet a közgyűlésen a döntések előtt az elnök ellenőrzi.

Tervezett napirend:

1. napirendi pont: Levezető elnök, jegyzőkönyv-vezető és –hitelesítők megválasztása
2. napirendi pont: Az Elnök tájékoztatása az elmúlt időszak eseményeiről, az elért eredményekről, a jövőbeli tervekről
3. napirendi pont: 2019. évre vonatkozó pénzügyi és szakmai beszámoló jóváhagyása
4. napirendi pont: Pénzügyi terv, 2020. évi költségvetés-tervezet elfogadása
5. napirendi pont: Elnökségi tisztújítás
6. napirendi pont: Felügyelő Bizottsági tisztújítás
7. napirendi pont: Székhely módosítás
8. napirendi pont: Csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása
9. napirendi pont: Egyebek

A napirendi pontokkal kapcsolatos írásbeli anyagok a 2310 Szigetszentmiklós, Szélső u. 2. szám alatti iratmegőrzési helyen, Kovács István elnöknél tekinthetők meg.

A SZKSK tagjai, vagy szervei által indokolással együtt beterjesztett javaslatokat abban az esetben lehet napirendre tűzni, ha a közgyűlés időpontja előtt legalább 21 nappal írásban benyújtották az elnökséghez. Az e határidő után, vagy a közgyűlésen beterjesztett javaslatok abban az esetben tárgyalhatók, ha a jelenlévők 2/3-os többsége ezzel egyetért.

A tisztségviselőket választó közgyűlés előtt legalább 1 hónappal a SZKSK elnöksége jelölőbizottságot hoz létre. A jelölő bizottságnak a tisztségviselőkre vonatkozó javaslatát ezen bizottság elnöke terjeszti a közgyűlés elé. A jelölőlistát a közgyűlés egyszerű szótöbbséggel kiegészítheti. A jelölő bizottság tagjai: Vas János, Bujtor Csabáné, Semsei Ferenc

A jelen meghívó a www.szksk.hu hivatalos honlapján és a Szigetszentmiklósi-Kézilabda-Sport-Kör hivatalos facebook oldalán is közzétételre kerül.

Kérjük, hogy a közgyűlésen történő megjelenési szándékáról edző kollégáinknál szíveskedjen mielőbb visszajelezni.

Kelt, Szigetszentmiklós, 2020. augusztus 28.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Üdvözlettel:

Kovács István - SZKSK Elnök

 • 06
 • jún.
Kellner Máté : Dabason, május 26-án játszottuk az utolsó fordulót. Elsőként a budaörsi csapattal mérkőztünk meg. Jelentős fizikai előnyünknek köszönhetően végig mi uraltuk a mérkőzést. Ellenfelünk technikailag jól képzett volt, így többször megleptek minket támadásban. Sajnos még az oldalazó lábmunkánkat gyorsítani kell, illetve komolyabban kell venni a védekezést és kerülni a fölösleges mozgásokat. Az ütközéseink határozottak, ebben sokat fejlődtünk!
A Dunaharaszti csapata gyengébb játékerőt képviselt a budaörsieknél. Örültem, hogy ezen a mérkőzésen mindenkinek sikerélménye volt és gólokat is lőtt!
Gratulálok az U8-as csapatunknak a mai és az idei évi teljesítményhez egyaránt!
A csapat tagjai: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Pántya István, Pethő Gábor, Sramek Zalán.
 
 • 22
 • máj.
Kellner Máté: Pünkösd hétfőn Ráckevén megrendezett Kevenet kupán vettünk részt U9-es korosztályban. Ráckeve II. csapatával, illetve a Ferencvárossal játszottunk a csoportmérkőzéseken. A hazai csapattal egy szorosabb 1. félidőt játszottunk, majd utána egy magabiztosabb támadójátékkal, bár még mindig sok technikai hibával nyertük meg az 1. mérkőzést. A Ferencvárossal szemben egy nagyobb arányú gólkülönbség alakult ki, ahol sokat játszottak a legfiatalabb is. Két győzelem után döntőt játszottunk az egyesületünk másik csapatával, a Bíró szivacskézilabda csapatával. Tetszett az 1. félidő játékunk, kevés hibával jól védekezve játszottunk, az eszünk pedig a helyén volt. Ennek volt köszönhető, hogy 5:4-es előnnyel fordultunk. Sajnos egy sérülés is közbejött. Második félidőbe mentálisan és technikailag is visszaestünk, ugyanakkor egy kis időt itt is szinte mindenki pályára került. 8:11-re végül a Bíró csapata nyerte meg a tornát. Gratulálok a 2. helyhez csapatunknak! Különösen nagy dolognak tartom azt, hogy 2011-től 2008-ig minden évben volt játékosunk, és szépen együtt tudtak a 3 mérkőzésen dolgozni! Külön gratulálok Pethő Dánielnek, akit a csapatunkból a torna gólkirályának választottak!
A csapat tagjai voltak: Füle Balázs, Pfeiler-Szathmáry Ákos, Finta Milán, Mihály Dávid, Pethő Gábor, Pethő Dániel, Nagy Roland, Sramek Zalán, Fritz Csaba, Kővári Kristóf, Pántya István.
 • 14
 • máj.
Kellner Máté : Az utolsó U9-es fordulót május 12-én játszottuk le Tökölön. Egyesületünk másik csapatával, a Bíró szivacskézilabda csapattal játszottunk. Gyenge 1. félidőt játszottunk, aminek az okait a technikai hibákban láttam elsősorban. Egy jó csapat ellen nagy hátrányt jelentett, hogy a sorcsere miatt 2 egyforma csapattal kellett játszanunk 7,5-7,5 percig. A 2. félidőben ellenfelek tudtunk lenni! Egy jó kapusteljesítmény segítette volna a védekezésünket, de így is feljöttünk 4 gólra. Alapvető hibákat követtünk el sajnos ezen a poszton. Mezőnyjátékban viszont sokat ütköztünk, többször segítettek a gyerekek a mellettük állónak is. A végén emberfogással próbálkoztunk ami mindig kétélű fegyver, ennek ellenére meg kellett próbálnunk. A 2 félidei eredmény jó mutatta a teljesítményünk kétoldalúságát. 1. félidő: 11:5, 2. félidő: 10-9. Így alakult ki a 21-14-es végeredmény a Bíró csapat javára.
A Dabassal szemben az 1. néhány percben ismét rövidzárlatot kapott a csapatunk. 0:2 után viszont a mérkőzésen mindenki tette a dolgát és végig a mi akaratunk érvényesült, ami a jó védekezésnek és a gyors lerohanásainknak volt köszönhető. Mindenki sokat játszott az utolsó mérkőzésen, ami mindig jó lehetőség a fejlődésre! Úgy gondolom a csapat az utolsó mérkőzéssel méltón fejezte be a bajnokságot (Dabas KC VSE-SZKSK Csokonai: 8:20), amelyhez gratulálok!
A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton, Nagy Roland, Pethő Dániel, Pfeiler-Szathmáry Ákos, Városi Zalán.
 • 23
 • ápr.

Kellner Máté : Április 22-én Cegléden játszottunk az U8-as csapatunkkal. Egy gödöllői majd utána egy szentendrei csapattal küzdhettünk meg. Ismét a maximálisan engedélyezett 8 fővel játszottunk. Első mérkőzésünk 1. félidejében a jó védekezés mellett támadásban néhány átgondolatlan döntéssel ajándék labdákat adtunk ellenfelünknek. A 2. félidőre már összeszedettebbek voltunk. Védekezésben is jobb teljesítményt nyújtottunk, labdákat is szereztünk amit értékesítettünk.

A szentendrei mérkőzésen talán az idei legjobb teljesítményt láttam a csapattól. Határozottan, jól védekeztünk, kevés hibával gyors támadásokat vezettünk. Azért is jár elismerés a gyerekeknek, mert mindezt egy kiváló csapat ellen is végre tudták hajtani. Véleményem szerint egy színvonalas mérkőzést is játszottunk. Mindenki sokat játszott a játékidőhöz (2x10 perc) viszonyítva, így azok a játékosok is szerepet kaptak, akiknek U9-ben kisebb a sikerélményük, illetve azok is, akiket kizárólag az U8-as korosztályba neveztünk be.

A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Finta Milán, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Pántya István, Pethő Gábor, Sramek Zalán.

 • 10
 • ápr.
Kellner Máté : Vasárnap (április 7-én) Vácra utaztunk ismét az U9-es csapattal. Az egyesületünk egy másik csapatával, a Szebeni szivacskézilabda csapatával játszottunk elsőként. A védekezésünkkel többnyire elégedett voltam, támadásban azonban a mérkőzés elején a vonalakat nem igazán találtuk meg, így sok érvénytelen "gólunk" volt. A technikai hibáink is inkább a mérkőzés elejére voltak jellemzőek, de ezen túljutottunk. A mérkőzés 2. félidejében láttam gyors támadásokat, lerohanásokat, indításokat, melyekből gólok is születtek. Ebből kell majd több később!
A 2. mérkőzésen a gödöllői csapattal játszottunk. Leginkább a küzdőszellem dicsérendő, azonban támadásban rengeteg volt a kapkodás. Mindenki sokat játszott, így egy elfogadható terhelést kaptak a gyerekek ezen a hétvégén.

Mérkőzések eredményei:

SZKSK Szebeni -  SZKSK Csokonai 6 - 16
          SZKSK Csokonai -         Főnix ISE        16 - 10

A csapat tagjai voltak: Esztocsák Marcell, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Nagy Roland, Pethő Dániel, Pfeiler-Szathmáry Ákos, Sramek Zalán, Városi Zalán.

 
 • 28
 • márc.
Kellner Máté : Március 25-én Budaörsön U8-as korosztályba játszottunk két mérkőzést: a Gyál, ill. a Dabas szivacskézilabda csapataival. 
Az 1. mérkőzés elején a védekezésünk működött kevésbé jól, így több átlövés gólt kaptunk. A támadásainkat legtöbbször pontosan fejeztük be, így egy küzdelmes 1. félidőn voltunk túl. A 2. félidő elején a mérkőzés már eldőlt, mindenki sokat játszott és ki is vette a részét a sikerből.
A következő mérkőzésen egy szintén jól képzett dabasi csapattal találtuk magunkat szembe, ahol már gyorsabb, cselező játékosokkal versenyezhettünk. Középen jól tudtuk tartani őket, ugyanakkor voltak játékosaink, akik lábmunkával nem tudták őket lekövetni. A posztokat cserélgetve a problémát orvosolni tudtuk. Kapusainkat is meg kell dicsérni, hiszen egymást jól kiegészítették még akkor is, ha esetleg hullámzó volt a teljesítmény. 
Öröm volt látni mindkét mérkőzésen a 2. félidei teljesítményeket. Úgy látom, hogy a gyerekek mérkőzéseken is motiválják egymást és egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt a csapat. A legutóbbi forduló után ismét sikerült 2 győzelemmel haza jönnünk. Remélem, hogy ezek a sikerek az önbizalmat növelik, de az alázatos munkát követő úton haladunk tovább! Gratulálok!

A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Pántya István, Pethő Gábor, Sramek Zalán.

 • 12
 • márc.
Kellner Máté : Március 11-én Zsámbékon folytattuk az U9-es bajnokságot. Első mérkőzésen a Budai Farkasokkal, majd a Vác csapatával játszottunk.
A Budai Farkasok ellen megilletődve és bátortalanul kezdtünk támadásban és védekezésben egyaránt. A félidő végére sok futással és nagyobb akarattal játszottunk és a mérkőzést néhány gólos hátrányból megfordítottuk. A teljesítményünk kevésbé volt hullámzó és több ütközést felvállaltunk. Csapatmunkánk halványabb volt az elvártnál, ezért a kelleténél több energiát használtunk el, mint kellett volna. A lelkesedésünk dicsérendő volt, de kissé összeszedetlenül játszottunk. A mérkőzést 21-12-re megnyertük.
A Vác csapatával szemben támadásban és védekezésben is azt csináltunk, amit tudunk és eddig tanultunk. A védekezést külön ki kell emelnem, ami az eredményen is látható volt (11-1). A 2. félidőben idősebb játékosainkat is cserélni lehetett, így többet játszott mindenki az 1. mérkőzéshez képest is. Ellenfelünk közelebb jött, viszont a mérkőzés végkimenetele nem forgott veszélyben. 14-9-re a 2. mérkőzésen is sikerült győznünk, így 2 győzelemmel tudtunk hazajönni.
A fejlődést összességében abban is látom, hogy hosszabb távon tudunk mérkőzésekre koncentrálni. 3 félidőt jó szinten le tudtuk játszani, ebből egyet pedig kifejezetten magas szinten. Vannak hibák, főleg a mérkőzésre történő ráhangolódásban kell változtatni és a mérkőzések elején jobban koncentrálni.

A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Nagy Roland, Pethő Dániel, Pfeiler-Szathmáry Ákos, Sramek Zalán, Városi Zalán.

 • 04
 • febr.
Kellner Máté : Február 2-4. között Debrecenben részt vettünk az U9-es korosztállyal a Főnix kupán. A 2008-as fiú korcsoportban mindössze 2 azonos évben született játékosunk szerepelt, így a csapatunk legnagyobb része 2009-es gyerekekből állt, illetve egy 2010-es fiú is velünk utazott.
A torna célja a felkészülés, gyakorlás, valamint a csapatépítés volt. Először voltak a gyerekek közösen több napos tornán, amely rengeteg élménnyel és tapasztalattal párosult. A torna legnagyobb előnyének azt tartom, hogy 5 mérkőzést játszottunk a korosztályunk legkiválóbbjaival. A torna egyik kiemeltjével, egyben a házigazdákkal egy szoros első félidőt tudtunk játszani, ahol mindössze egy góllal maradtunk alul. Véleményem szerint az utolsó napon is megmutatta a csapat, hogy van tartás és a XVI. kerületi (Pumukli), valamint a Kalocsa csapatával is jó mérkőzést játszottunk.
A tornán talán a Békés csapatáról mondható el a lejátszott mérkőzések közül, hogy tudásban még messze vagyunk. Ez a mérkőzés a gyerekek önbizalmát kissé visszavetette, ezért lehetett a 3. mérkőzésen ismét viszonylag nagyobb arányú különbség, amit az utolsó - helyosztó - mérkőzésen (ismét a Kalocsával) a feljavuló játékunkkal csökkenteni tudtunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és talán a helyzetkihasználásunk volt a mérkőzéseken a legnagyobb problémánk. Védekezésünknél a visszafutások, és a lassabb rendeződés miatt tudták sokszor növelni a gólkülönbsége ellenfeleink.
Sok játékelemünk fejlődött a torna alatt, így több játékosunk is feliratkozott a góllövők közé. További célunk az, hogy a korosztály fiatalabb játékosinak biztosítsuk a fejődést, amelyre ez a torna is egy nagyon jó lehetőség volt. Kevés lehetőségünk van ilyen magasan képzett csapatokkal játszani, mint amit a tornán láthattunk, ezért igyekszünk minél több mérkőzést játszani akár környékbeli, akár az ország más pontjairól érkező csapatokkal.
Gratulálok a gyerekeknek, akik a 3 napot becsületesen teljesítették!

A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Füle Balázs, Fritz Csaba, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Pántya István, Pethő Dániel, Sramek Zalán, Városi Zalán.

1. oldal / 2

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu